Lier Rundt 2005

www.LierRundt.no


TRIPPELPRATEN

- Epler fra den vakre Lierdalen. Det er det som er hemmeligheten.
Ole Jakob Strømme Hansen tar en ny slurk av kaffekoppen og strekker beina godt ut i sofaen.
Ute regner det. Akkurat som det gjorde to dager tidligere, da han tok sin tredje strake seier i sykkelrittet Lier Rundt.
--------------------------------------------------------------------
Fakta:
  • Navn: Ole Jakob Strømme Hansen
  • Sykkel: Specialized
  • Født: 1979
  • Lag: Team Schreiner Fleischer
  • Meritter: Vinner av Lier Rundt 2003, 2004 og 2005. Prologvinner Lier Rundt 2005. Vinner av bakkeløpet Fra Ole Oktan til Bønna 2005.
  • Favorittmat: Epler
  • Favorittdrikke: Epleeddik
--------------------------------------------------------------------
- Første Lier Rundt var helt spesielt. Den knallharde duellen med Halvor Mørk hele veien fra Tronstad til Kors Valle vil alltid bli husket som en av de virkelig store. Den andre trøya var plankekjøring, og seieren ble dedikert til mine nærmeste i Nøstebakken 6. Årets seier var lagets, sier Strømme Hansen selvransakende.


Ole jakob Strømme Hansen jager Halvor Mørk ned Eggebakkene (venstre), og parkerer samme mann i spurten (høyre). Året er 2003, og Strømme Hansen tar sin første seier i Lier Rundt.

Ungdommelig storeslem
Etter å ha kjørt for henholdsvis Grette Frukt og Grønt (2003) og Lierkroa (2004), stilte regjerende mester i år på startstreken som kaptein for det nye Team Schreiner Fleischer, et lag bestående utelukkende av liunger født i 1979.
Det endte med samtlige trøyer, og kapteinen er så fornøyd med lagets innsats i år at han ikke har noen planer om å bytte klubb nok en gang:
- Vi fikk en storeslem helt uten sidestykke. Vi tok alt: Yellow, Green, Prologen, første enmannsbrudd til Sylling og første rytter som brøt. Jeg måtte inn på toalettet i hovedhuset på Sørum Gård for å snyte meg etter at nesten hele laget hadde stått på podiet med hver sin flaske musserende. Jeg var rørt, innrømmer Strømme Hansen.
- Tidligere år har du syklet alene. Var det bevisst at du stilte på et større lag i år?
- Absolutt. Jeg skjønte allerede i fjor høst at mine argeste konkurrenter ville sørge for en mye tøffere kamp om den gule trøya i år. Å ha et solid lag rundt meg ble derfor helt avgjørende i forberedelsene til årets ritt.


Ole jakob Strømme Hansen går alene i mål til sin andre strake seier (venstre) og gratulerer Vidar Tøftøy-Andersen med den grønne trøya (høyre) i 2004.

Sterk teamledelse
Dermed så Team Schreiner Fleicher dagens lys. Men trippelmesteren er rask til å presisere at det ikke var han som stiftet laget:
- Grunnlegger og sportsdirektør Håkon Sand er kanskje Nord-Europas beste motivator og administrator. Han har bygd et lag for de store klassikerene - et rått lag hvor man ikke søker det ytterste av grenser, men å finne en helhet som ikke kjenner noen begrensninger. Vi arbeider profesjonelt og med følelser og respekt for hverandre. "Es geht bei Team Schreiner Fleicher nicht um Revolution, sondern Evolution. Um Millimeterarbeit." siterer Strømme Hansen fra lagets vedtekter.
At lagets spurter Tor Harald Johansen allerede på fredag hentet hjem prologtrøya på hjemmebane, var derfor ingen bombe. - Tor er i underkant av 90 kilogram muskler bygget på Malus Domestica (lat: Eple). Han er den optimale sykkelsprinter og skreddersydd for Green Jersey i Lier Rundt. Ved fysiske tester har han levert 2kW fra trøkket i pedalene. Tor går på høyoktan testosteron/adrenalin-blanding og kan kjøre lengre enn de fleste med melkesyre sprutene ut av ørene. Han jobber også ekstremt godt med de mentale forberedelsene og kommer til å eie Green Jersey så lenge laget gjør jobben i forkant av spurten i Sylling, sier Strømme Hansen.
At han selv gjorde grovjobben med å trekke Johansen opp til spurten, ønsker han ikke å fokusere på. Han vil heller rose de to andre på laget:
- Christian (Gabrielsen, red.anm.) er designet for å gå i brudd og kjøre inn brudd. Han holder høy topphastighet over relativt lang tid, men stivner som en stokk når han først møter veggen. Han har jobbet hardt de siste årene, men opplegget og hans posisjon i Arild Wam Traktorservice var mildt sagt ødeleggende for ham. Håkon Sand visste hva som krevdes, og Christian har virkelig blomstret siden han ble tatt inn i varmen hos TSF.
Lagets fjerde syklist, londonbaserte Fredrik Røed Kristiansen, ble historiens første rytter til å bryte Lier Rundt:
- Fredrik er den viktigste for moralen og det sosiale i laget. Han står frem på vanskelige treningsdager som på julebordet og sørger for at alle har det bra.


Ole Jakob Strømme Hansen mottar prologtrøya som vinner av prologen (venstre), trekker på Henrik Backe Langum og Halvor Mørk opp Sjåstadbakkene (midten) og forklarer hvordan han planla oppløpet til Steffen Gausemel Backe (høyre) etter at den gule trøya er sikret for tredje år på rad i 2005.

Alpetrening ga resultater
Ole Jakob Strømme Hansen la deler av sommerens oppladning til de sentrale delene av Europa. Der fikk han gode treningsforhold, men han fant ingenting som kunne måle seg med arrangementet Lier Rundt:
- Årets ritt er det råeste Lier har sett. Rittet inneholdt alle elementer et internasjonalt sykkelritt bør inneholde. De største opplevelsene var prologen, bruddet til Christian og opptrekket med spurten til Tor Harald.
- Så årets nyvinning, prologen, falt i smak?
- Prologen var et perfekt tilskudd til et perfekt ritt. Alle, eller i hvert fall veldig mange, kan vinne prologen. Det overrasker meg ikke om Tormod Moland knuser hele la peloton neste år. Prologtrøya er jo også den feiteste. Det er trist at jeg ikke kan sykle Lier Rundt med den før om to år, sier han selvsikkert.
- Du har dominert Lier Rundt i tre år. Hvilke tanker har du om fremtiden? Kommer du til å bære den gule trøya i uoverskuelig framtid, eller ser du seriøse utfordrere?
- Neste Yellow Jersey i Lier Rundt blir ikke båret av Halvor Mørk eller Henrik Backe Langum, selv om det var disse to som fulgte meg til mål i år. Halvor har feil muskelfibere, mens Henrik er for dum. André Kvernhaug, Steffen Gausemel Backe eller Ivar Rolfstad er ryttere for fremtiden, eventuelt Tor Harald Johansen eller Martin Gilhuus.
Men så var det dette med hemmeligheten bak hans suksess. For trening i seg selv er ikke nok, skal vi tro trippelmesteren:
- Epler fra den vakre Lierdalen. Eplets mangfoldige bruksområder kan ikke måle seg med noen annen frukt. Det kan nytes hele dagen, til hvilket som helst måltid og i hvilken som helst rett. Åkerø og rød eller grønn Gravenstein er favoritten i Team Schreiner Fleischer. Vidundermiddelet og styrkedrikken er epleeddik. Et par spiseskjeer i sykkelflaske med lunkent vann gir ny energi og hjelper på alt fra halsbrann til blodomløp, sier Ole Jakob Strømme Hansen.
 

© 2003-2005 Lier Rundt