Lier Rundt 2004

lørdag 4. september

www.LierRundt.no


GUL TRØYE FORTSATT I NØSTEBAKKEN

Ole Jakob Strømme Hansen (Lierkroa), fjorårets vinner og bærer av gul trøye i år, pulveristerte konkurrentene rundt den fagre lierdalen.
- Dette gikk greit. Det hadde vært fint om noen av de andre rytterne gadd å trene litt før neste års ritt, kommenterte vinneren i etterkant av rittet.


- SLITEN? JEG?: Ole Jakob Strømme Hansen (Lierkroa) med tilsynelatende full kontroll underveis i rittet
--------------------------------------------------------------------

VIDAR I GRØNT

Vidar Tøftøy-Andersen fra Team Sparta stod for en av rittets overraskelser. Han knuste samtlige ryttere i spurten, deriblant Grønn Trøye 2003 Martin Sørum. Som om ikke det var nok, slet Vidar seg inn til en imponerende 2. plass totalt.
- Denne trøya vant jeg for laget, uttalte Grønn Trøye 2004 til LierRundt.no under banketten.
- Bittert. Sponsoren vår har lagt ned mye ressurser i å få den grønne trøya til butikklokalene. Nå må vi vente et helt år til neste sjanse, sa Christian Meinseth, Team Juvet Matsenter sin sterkeste spurter, etter å ha blitt satt på plass utenfor sin sponsors hovedkontor.


MAKTDEMONSTRASJON: Vidar Tøftøy-Andersen var suveren i bataljen om Grønn Trøye i Sylling. Martin Sørum (Lier Grønt, og i grønt), Christian Meinseth (Team Juvet Matsenter, rødt) og Andreas Aaberg (Team Tanken) må bittert konstatere at Team Spartas spurtkanon ble for sterk.Ole Jakob Strømme Hansen (Lierkroa) med tilsynelatende full kontroll underveis i rittet


FARGERIKT: - Joda Vidar, trøya di er fin, men ikke så fin som min. Ole Jakob Strømme Hansen beholdt sin gule bekledning, mens Vidar Tøftøy-Andersen stolt betrakter sin nye grønne tettsittende.
--------------------------------------------------------------------

NYHETER - UTSTYRSDEBATTER - TRENINGSTIPS

Få med deg de siste kommentarene i kjølvannet av årets ritt, tanker rundt løpsopplegg, treningsdoser og utstyr. Og ikke minst - få tenning til neste års ritt!
Alt dette i gjesteboka

--------------------------------------------------------------------

Resultatliste 2004

Den komplette resultatlisten fra Lier Rundt 2004 er endelig klar. Nytt av året er vektsammenligningen med fjoråret. Ta en titt på listen nedenfor for å finne din favoritt!

Rytter Lag Tid Kg inn Kg ut Kg 2003
1. Ole Jakob Strømme Hansen Lierkroa 47:58        79,5        76,5        78,7
2. Vidar Tøftøy-Andersen Team Sparta 48:33   80,4   80,1   84,7
3. Ivar Rolfstad Team Sparta 48:35 78,1 76,7 84,7
4. Henrik Backe Langum Langum Prosjektering A/S 48:50 73,5 74,3 --
5. Halvor Mørk Mehren Dagligvare 48:51 71,3 70,3 76,0
6. Martin Gilhuus Team Sparta 49:14 77,7 77,0 --
7. Christian Meinseth Team Juvet Matsenter 49:43 79,0 78,4 79,5
8. Steffen Gausemel Backe Fysioterapeut Svein Backe 49:49 94,9 92,9 91,3
9. Erik Aamann Team Tanken 50:04 76,6 74,7 75,7
10. Stephen Fulford Cita 50:36 93,1 91,7 --
11. Erik Ludvigsen Lier Malerservice 50:37 76,3 74,3 78,0
12. Lars Thomas Poppe DOFA 50:38 62,4 62,2 66,7
13. Lars Marius Opsal Arild Wam Traktorservice 50:42 87,4 86,8 91,3
14. Trygve Angeltveit Team Tanken 51:01 75,0 74,8 --
15. Christian Gabrielsen Arild Wam Traktorservice 52:16 80,6 80,4 84,8
16. Tormod Moland Team Juvet Matsenter 52:45 99,5 98,2 --
17. Christian Sola Holberg Solv.Ing design 53:19 84,2 84,0 --
18. Martin Sørum Lier Grønt 53:39 79,1 76,5 80,4
19. Fredrik Røed Kristiansen Høvik og Lier Skolekorps 55:26 88,9 88,3 --
20. Kr. Jacob Jacobsen Charlies Kebab og mathus 58:43 84,2 84,0 --
21. Andreas Aaberg Team Tanken 61:27 86,0 85,6 84,7
--------------------------------------------------------------------

Fra jumbo til pallen
Ivar Rolfstad (Team Sparta) stod for årets revansj. I fjor havnet han sist i feltet og var en bitter mann gjennom hele vinteren.
Ivar er imidlertid ikke en mann som lar seg knekke så lett, så han tok seg selv i nakken og la opp et sirlig treningsprogram.
Og det ga synlige resultater. På startstreken i år var Ivar 6,6 kilo lettere enn i fjor, noe som i seg selv var et skremmeskudd til konkurrentene. Etter en fin drahjelp for stallkamerat Vidar fram mot Sylling, satte Ivar inn støtet i Sjåstad-bakkene og rullet lett inn til en tredjeplass.
- Egentlig er jeg ikke overrasket. Fjorårets sisteplass var et blaff, og det har jeg bevist nå, sier en alltid like selvsikker Rolfstad til LierRundt.no.
Han vil forøvrig ikke kommentere dopingspekulasjonene som naturlig nok kom etter hans oppsiktsvekkende forbedring.
- Jeg er glad i norsk bondekost, som havregraut og epler, sier en ordknapp Rolfstad.LETT OG FIN: En Ivar Rolfstad med kun 78,1 kilo syklistkropp gikk fra 18. og siste plass i fjor til bronse i år. Her trekker han på Steffen Gausemel Backe (Fysioterapeut Svein Backe), som falt fra tredje plass i fjor til åttende i år.
--------------------------------------------------------------------

Rekordstort felt
Lier Rundt 2004 ble en fest for ryttere, støtteapparat og publikum. Med hele 8 debutanter på startstreken, var det totalt 21 ryttere som gjennomførte Lier Rundt.
Arrangementskomiteen vil i tiden fram mot neste års ritt utrede kapasiteten på rittet og invitere eventuelt nye ivrige sykkelentusiaster fra Lier.ET SYKLISTSNES: Over et snes syklister på startstreken på Kors Valle. Gul Trøye i front, som han også var over målstreken.
--------------------------------------------------------------------

Nær null komma ett tonn
Det knyttet seg i år stor spenning til hvilken rytter som skulle få den tvilsomme æren av å være feltets tyngste. Favorittene var mange, men storheter som Lars Marius Opsal (fjorårets tyngste), Stephen Fulford og Steffen Gausemel Backe måtte alle se seg slått av en nykommer av året: Tormod Moland fra Team Juvet Matsenter.
Tormod lot seg ikke rikke, og forlot ikke vekta før sifrene viste solide 99,5 kilo.
- Bilring rundt magen gir god glid i nedoverbakkene, er Molands forklaring på vekttaktikken.
- Jeg kommer sterkere og tyngre tilbake neste år, er Stephen Fulfords klare beskjed.
- Ikke jeg. Jeg skal vinne spurten, sier Lars Marius Opsal.
- Lykke til, alle sammen, sier vi i redaksjonen.STOR MANN, LITEN SYKKEL: Tormod Moland, 99,5 kilo på startstreken, vurderer å anskaffe en større sykkel neste år.
--------------------------------------------------------------------

Sterkt team
Team Sparta beviste med all mulig kraft at de var beste lag i Lier Rundt. Med Grønn Trøye og andre plass til Vidar Tøftøy-Andersen, tredje plass til Ivar Rolfstad og sjette plass (med avhoppet kjede) til Martin Wøien Gilhuus, er det bare å ta av seg hatten for disse gamle fotballkara.
- Vi ønsker oss Steffn Gausemel Backe i stallen neste år. Han er en temposterk rytter som vil være verdifull i det kuperte terrenget tilbake mot Lierbyen, uttaler John Willy Olsen, Team Spartas høye beskytter.
- Ikke tale om. Jeg slipper ikke min beste rytter til et slikt tegneserielag, sier en innbitt fysioterapeut Svein Backe.


TØFF TROIKA: Team Sparta viste kjørestyrke, spurtegenskaper og stayerevne. Her ser vi Ivar Rolfstad trekke med seg stallkompisene Vidar Tøftøy-Andersen og Martin Wøien Gilhuus i bakkene rundt Sjåstad.
--------------------------------------------------------------------
HVA
En vakker sykkeltur i det fineste terreng Norge har å by på; Lierdalen. Rittet er et søsterarrangement til det nå tradisjonsrike bakkeløpet "Fra Ole Oktan til Bønna"

HVOR
Start og mål på Kors Valle (Casa Sørum). Gjennom Lierbyen, Østsideveien til Sylling, Vestsideveien via Tronstad tilbake til Kors Valle. Totalt 37,6 kilometer. Se forøvrig løypekartet og løypeprofilen.

HVORDAN
Samtlige sykler skal være av typen offroad med knastedekk. Racersykler godtas ikke. Hjelm er påbudt. Feltet skal ligge samlet til Åmotvegen, halvveis mellom Lyngås og Sylling. Grønn Trøye til førstemann over spurtstreken ved bussholdeplassen ved Juvet Matsenter (Sylling). Gul Trøye til førstemann i mål. Bankett.

HVEM
Ritter er til for spreke mennesker som elsker sykling og som elsker Lier. Arrangørene forventer et overtall av liunger, men tillater gjestesyklister, da primært feltfyll. Rittet har foreløpig amatørstatus, noe som betyr at tidligere toppsyklister ikke har anledning til å delta.

LØYPEKARTLØYPEPROFIL
Lier Rundt er en nydelig men krevende rundtur. Som løypeprofilen under viser, består løypa av en rekke høydepunkter:
  • 2,7% helning fra e-verket til Lyngås-krysset. Dette strekket sykles i samlet tropp, i rolig tempo. Yndet sted for tissepauser.
  • Spurten i Sylling kommer etter 15,4 km og er 120 m.o.h. Kun 1 km videre når løypa sitt høyeste punkt; 155 m.o.h. i t-krysset ved Grønlund.
  • I Tronstad-bakkene - 1,1 km knallhard motbakke med en snitthelning på respektable 6,6% - sprekker normalt feltet. Henger man med teten hele veien opp, er sjansen for en god plassering stor.
  • Man må likevel ikke ta for lett på Sjåstad-bakkene, rittets lengste bakke i fri fart. De 1,6 km er ikke tilbakelagt før man har passert Passo del Meren - et yndet sted for supportere. Gjennomsnittlig helning: 3,75%.


ARRANGEMENTSKOMITEEN
Lier Rundt er et dugnadsprosjekt som drives av en tre mann sterk arrangementskomite. Vår kjærlighet til sykkelsporten og Lier-dalen gjør at vi hvert år legger ned et ikke ubetydelig antall arbeidstimer for å gi dere - og oss selv - en uforglemmelig opplevelse.
Forøvrig er arrangementskomiteen ansvarlig for gjennomføringen av rittet og er samtidig jury med suveren beslutningsmyndighet.

DE ALLMEKTIGE: Lars Marius Opsal, Halvor Mørk og Steffen Gausemel Backe.
Elsker Lier, elsker sykling.

--------------------------------------------------------------------
Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål:

Steffen Gausemel Backe - 40 23 53 65
Lars Marius Opsal - 41 51 62 20
Halvor Mørk - 95 91 08 51

 

© 2003-2005 Lier Rundt