Lier Rundt 2010

lørdag 4. september

www.LierRundt.no


HISTORISK DOBBELTSEIER TIL OLE JAKOB


Spurtvant med flere sykkellengders margin. I fjor ble det sjette plass og ingen trøyer. I år var han sugen på revansje. Og for en oppvisning det ble av Ole Jakob Strømme Hansen. Først over spurtstreken i Sylling etter enda et sterkt lagarbeid av Team Schreiner Fleischer. Og først over mål på Korsvalle - som den første i historien til å vinne både gul og grønn trøye.
På bildet ser vi Ole Jakob spurte de siste meterne i ensom majestet, mens det er et bikkjeslagsmål av dimensjoner et par sykkellengder bak. Slaget om andreplassen ble vunnet av Kristian Jacob Jacobsen fra Lier Grønt.En fornøyd vinner Ole Jakob får gratulasjoner, cola og banan av Kristin.
- Dette smakte godt", sa vinneren rett etter målgang.
- Dette lover godt for husfreden i høst. I fjor snakket han ikke om annet enn hvordan han skulle få revansje for sjetteplassen, kommenterte Kristin.


Resultatliste 2010


--------------------------------------------------------------------
Adelskalender
Nytt av året er at adelskalenderen også blir lagt ut på hjemmesiden. I Lier Rundt premieres alltid å stille til start, derfor er alle som noensinne har startet med i summeringen.

--------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------
HVA
En vakker sykkeltur i det fineste terreng Norge har å by på; Lierdalen. Rittet er et søsterarrangement til det nå tradisjonsrike bakkeløpet Fra Ole Oktan til Bønna

HVOR
Start og mål på Kors Valle (Casa Sørum). Gjennom Lierbyen, Østsideveien til Sylling, Vestsideveien via Tronstad tilbake til Kors Valle. Totalt 37,6 kilometer. Se forøvrig løypekartet og løypeprofilen.

HVORDAN
Samtlige sykler skal være av typen offroad med knastedekk. Racersykler godtas ikke. Hjelm er påbudt. Feltet skal ligge samlet til Åmotvegen, halvveis mellom Lyngås og Sylling. Grønn Trøye til førstemann over spurtstreken ved bussholdeplassen ved Juvet Matsenter (Sylling). Gul Trøye til førstemann i mål. Bankett.

HVEM
Ritter er til for spreke mennesker som elsker sykling og som elsker Lier. Arrangørene forventer et overtall av liunger, men tillater gjestesyklister, da primært feltfyll. Rittet har foreløpig amatørstatus, noe som betyr at tidligere toppsyklister ikke har anledning til å delta.

LØYPEKARTLØYPEPROFIL
Lier Rundt er en nydelig men krevende rundtur. Som løypeprofilen under viser, består løypa av en rekke høydepunkter:
  • 2,7% helning fra e-verket til Lyngås-krysset. Dette strekket sykles i samlet tropp, i rolig tempo. Yndet sted for tissepauser.
  • Spurten i Sylling kommer etter 15,4 km og er 120 m.o.h. Kun 1 km videre når løypa sitt høyeste punkt; 155 m.o.h. i t-krysset ved Grønlund.
  • I Tronstad-bakkene - 1,1 km knallhard motbakke med en snitthelning på respektable 6,6% - sprekker normalt feltet. Henger man med teten hele veien opp, er sjansen for en god plassering stor.
  • Man må likevel ikke ta for lett på Sjåstad-bakkene, rittets lengste bakke i fri fart. De 1,6 km er ikke tilbakelagt før man har passert Passo del Meren - et yndet sted for supportere. Gjennomsnittlig helning: 3,75%.


ARRANGEMENTSKOMITEEN
Lier Rundt er et dugnadsprosjekt som drives av en tre mann sterk arrangementskomite. Vår kjærlighet til sykkelsporten og Lier-dalen gjør at vi hvert år legger ned et ikke ubetydelig antall arbeidstimer for å gi dere - og oss selv - en uforglemmelig opplevelse.
Forøvrig er arrangementskomiteen ansvarlig for gjennomføringen av rittet og er samtidig jury med suveren beslutningsmyndighet.

ARRANGEMENTSKOMITEEN: Halvor Mørk, Steffen Gausemel Backe og Lars Marius Opsal.
Elsker Lier, elsker sykling.

--------------------------------------------------------------------
 

© 2003-2009 Lier Rundt